Egy újabb „nagymama illatú” recept, a klasszikus darázsfészek. Mivel kelt tészta, ezért az átlagosnál időigényesebb az elkészítése, de bármikor megéri az energiát, csillogó szempárok érte a jutalmaid.
A következő lista egy sor változatát mutatja be a darázsfészeknek.
Tartalom
Hagyományos darázsfészek recept
Ez egy klasszikus, hagyományos darázsfészek recept, amit, ha előkeresed a családi receptes füzetet, lehet, hogy Te is megtalálsz benne, hiszen anyáink egymásnak adták a bevált, jól sikerült recepteket.
Vajas, cukros, vaníliás krémmel készül ez a hagyományos darázsfészek, aminek itt találod a receptjét.
Diós darázsfészek recept
Ha a diós ízek kedvelője vagy, a diós darázsfészek recept a te választásod.
Tipp: ne rakd rögtön a sütőbe, miután a tekercsek a tepsibe kerülnek, hanem hagyj neki időt, hogy ott is keljenek még, míg össze nem érnek. Ekkor jött el a sütés ideje.
A darázsfészek diós változatának itt találod a receptjét.
Fahéjas darázsfészek recept
A fahéjas-vaníliás darászfészek nálunk elsősorban karácsony környékén szokott eszünkbe jutni, vélhetően a faháj jellegzetes, az ünnephez társított illata miatt.
Ízét a porcukorba kevert vaníliás cukortól és őrölt fahéjtól kapja.
Ha még nem próbáltad, kínálj hozzá lekvárt is.
Kókuszos darázsfészek recept
Imádod a kókuszt? Neked is van egy darázsfészek receptem.
Tojáshabba kerül a kókuszreszelék. Ennek a tölteléknek köszönhető, hogy könnyebbnek érezheted ezt a darázsfészket, mint a hagyományos változatokat.
Katt ide a receptért.
Kakaós darázsfészek recept
Inkább jöjjön a kakaó íze, mint a dióé, vaníliáé vagy kókuszé?
Nem fogsz csalódni a sok kis csokis csigában, ha ezt a receptet készíted el.
Erdélyi darázsfészek recept
Most pedig jöjjön egy erdélyi darászfészek recept. Nagyban ez sem különbözik a már megszokott darázsfészek receptektől. Az elkészítését itt tudod követni.
Habos darázsfészek recept
Ennek a változatnak a különlegessége a felvert tojásfehérje hab, amibe dió kerül.
Ez alkotja a zamatos töltelékét.
Ezek voltak az általam megkedvelt darászfészek receptek.
Mindegyik kelesztéssel készül, de összességében nem túl bonyolult az elkészítésük. A felhasznált töltelék adja az alapvető eltérést közöttük.
Készítsd bármelyiket, a család ízlése szerint, vagy variáld és próbáljatok ki különböző alkalmakkor, különböző ízesítéseket.